الغامــض الحائـــر
عدد الرسائل : 66 العمر : 34 اعلام الدول : تاريخ التسجيل : 26/08/2008
| موضوع: (كبدة اسكندرانى) السبت أغسطس 30, 2008 3:49 pm | |
| المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة ثوم البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة فلفل حامي او فلفل رومي (بارد ) 3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
الطريقة:
- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة . - نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة . - نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء . - بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها . - توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) . - قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة . - يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
" أفكار الشيف " - بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه الكبده البانيه.
| |
|
FoKaK::HiTMaN::MeNe
عدد الرسائل : 633 تاريخ التسجيل : 26/08/2008
| موضوع: HiTMaN الأحد أغسطس 31, 2008 10:27 am | |
| مشكووووووووووووووووووووووووووووووووووووور | |
|
*soseta*
عدد الرسائل : 63 العمر : 32 تاريخ التسجيل : 28/08/2008
| موضوع: رد: (كبدة اسكندرانى) الأحد أغسطس 31, 2008 11:50 pm | |
| ميرسي وتسلللللللم ايديك | |
|
اسف على الازعاج
عدد الرسائل : 422 العمر : 34 تاريخ التسجيل : 31/08/2008
| موضوع: رد: (كبدة اسكندرانى) الإثنين سبتمبر 08, 2008 5:22 pm | |
| شكراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا جدا جدا | |
|
MaStoOl
عدد الرسائل : 972 العمر : 36 اعلام الدول : تاريخ التسجيل : 26/08/2008
| |